donderdag 29 oktober 2015

Donderdag!

De jongens van het 6de waren vandaag reporter en namen een hele dag foto's... Voor het blogje te schrijven was na de 'laatavondfilm' geen tijd meer... Daarom nemen we dit even van hen over!

We trokken vanmorgen met de tram naar 'Duin en Zee', waar we zelf vliegers maakten! We kregen een glasheldere uitleg en beluisterden een inspirerend verhaal over een kleine 'vliegeraar'... Nadien mochten we onze knutsels uittesten! Bij velen lukte het aardig! Hun vliegers scheerden letterlijk hoge toppen! 

In de namiddag mochten we koken! Maar de chefkok sprak alleen Spaans tegen ons (in het begin althans)... Ze kwam van Ecuador! We maakten een gerechtje met 'bakbananen' en 'kip met rijst en kokosmelk'. Onze kookvocabulair werd uitgebreid met woorden als 'kurkuma' en 'komijn'...

Voor de terugweg richting Oostende kozen we dit keer voor een kort boottripje. Een kleine wandeltocht bracht ons tot aan de kade. Aangekomen in Oostende konden we een souvenirtje kopen... Maar we leerden ook van juf Suzy hoe we verse garnalen moesten pellen... Sommigen vonden dit een lekker snoepje! 

Na het avondeten was het filmtijd! Joepie! FC de kampioenen!

En nu hoogdringend!!! Bedtijd!!! ;-)

De juffen i.o. Ferre, Stinus, Jonas, Sybrand en Wannes


ps.Intussen zijn alle kids hun laatste nachtje ingegaan! Ze doen dat prima!
Voor de blog van morgen, gaan jullie kids thuis zorgen! ;-)

2 opmerkingen:

  1. Dank je wel, juffen, om de blog te vervolledigem met de mooie foto's en de impressies van de dag. Leuk voor ons dat we onze eigen Bloggers morgen thuis zien. Jammer voor hen dat het avontuur er dan op zit. Maar eerst nog met volle teugen genieten van vrijdag! X

    BeantwoordenVerwijderen